Заглавие: Изпитай мозъка си
Оригиналнo заглавие: National Geographic - Test your Brain
Държава: Великобритания
Година: 2011
Жанр: БГАУДИО, National Geographic
Времетраене: 3x45 мин

Сюжет:
Вие искате да знаете как изображението върху ретината или звукови вибрации върху тъпанчето, се превръщат в визуална и звукова картина на света около нас? Какво се случва в нашите умове, тъй като той е в състояние да филтрира огромното количество информация, получена и за избере правилната в момента? Защо, въпреки милионите години еволюция нашите сетива, могат да бъдат лесно излъгани? На тези въпроси векове са раборили, изследователи, в областта на физиологията, неврологията и психологията, но все още има много тайни около нашия мозък


1 Част: Обърнете внимание / Watch This!
Вие считате себе си за много внимателен? Прости и визуални тестове, проведени от учени и магове ще ви покажат че това не е точно така. Илюзионистът Дейвид Копърфилд изследва как мозъка насочва вниманието към вече придобит начин на възприемане на света.
2 Част: Няма да повярваш на очите си / You Won't Believe Your Eyes
И на ушите си също ... Цялата работа е в това че нашия мозък, използвайки предишния опит доста често ни води в заблуждение. Но защо го прави и как? Невробиологът Бо Лото ни кани в завладяващия свят на оптични илюзий и обяснява защо мозъка понякога ни подвежда.
3 Част: Память / Memory
Случвало ли ви се е да запомняте нещо за дълго но без успех? Нима сте го забравили? Нашият мозъл умишлено скрива част от информацията. Но защо? Ако малко се постараем ние може да забравиме дори за броиме. Невярвате? Тогава гледайте тази серия.






Разгледайте всички връзки и вижте къде се точи видеото най-бързо. В зависимост по кое време гледате някой сървъри са по натоварени от други. Приятно гледане

4 коментара

  1. Анонимен Said,

    а

    Posted on 18 декември 2012 г. в 3:49

     
  2. Анонимен Said,

    ele.tochnata karta

    Posted on 1 февруари 2013 г. в 11:43

     
  3. Анонимен Said,

    ne se hvanah.Zabelqzah valeto

    Posted on 1 февруари 2013 г. в 11:48

     
  4. Анонимен Said,

    pak,kato mnogo hubavi fiumi,ne stava.UGIAS!!!

    Posted on 28 април 2014 г. в 13:26

     

Публикуване на коментар