Заглавие: В долината на Ела
Оригиналнo заглавие: In the Valley of Elah
Държава: САЩ
Година: 2007
Жанр: Криминален, Драма, Трилър
Времетраене: 121 мин
Режисьор: Пол Хагис
Актьори: Томи Лий Джоунс, Чарлийз Терон, Сюзън Сарандън, Брент Брискоу, Бари Корбин, Рик Гонзалес

Сюжет:
Основата на филма е изградена върху истинските събития за американски войник, който след завръщането си от мисия в Ирак изчезва безследно. Оригиналното английско заглавие е взето от Библията, където в долината Ила за първи път се срещат Давид и Голиат.
Ханк Диърфилд (Томи Лий Джоунс) е бивш военен, който вече е в заслужена почивка и живее в Тексас със съпругата си Джоан (Сюзан Сарандън). Техният син Майк върви по стъпките на баща си и близо две години е на мисия в Ирак. Няколко дни, след като тя свършва и той се прибира в Америка, от базата се обаждат на баща му с новината, че сина му е изчезнал. Ханк веднага заминава за базата в Ню Мексико, където започва собствено разследване.
Съвсем скоро тялото на момчето е намерено нарязано на парчета, което амбицира баща му да открие истината за смъртта на сина си. Помощта идва в лицето на детектив Емили Сандърс (Чарлийз Терън), която е потресена от случая. Общото им разследване разкрива употребата на наркотици сред военните, психическите проблеми на войниците след мисиите в Ирак и множество други прикривани тайни на армията.


В долината на Ела / In the Valley of Elah (2007) - Flash Player

;

0 коментара

Публикуване на коментар