Заглавие: Готика
Оригиналнo заглавие: Gothika
Държава: САЩ
Година: 2003
Жанр: Трилър, Ужаси, Мистерия
Времетраене: 98 мин
Режисьор: Матю Касовиц
Актьори: Холи Бери, Робърт Дауни-джуниър, Чарлз С. Дътън, Бърнард Хил, Пенелопе Круз

Сюжет:
"Готика" е зловещ трилър, в който можете да се насладите на гърмотевични бури, кървища, призраците на зверски убити момичета и кошмари. Всичко това се върти около психиатърката Миранда Грей, която един ден се събужда в килия в същото злокобно психиатрично заведение, в което преди това е работила заедно със съпруга си д-р Дъглас Грей.

Всичко започва през тъмна и бурна нощ, когато на път към дома си Миранда се натъква на тинейджърката Рейчъл и оттук животът й се променя. Изглежда така, сякаш Бери се е върнала вкъщи, убила е съпруга си и е оставила кърваво съобщение на стената. Робърт Дауни-син е в ролята на непрекъснато треперещият неин колега психиатър със странни жестове, присъщи на някой, който се опитва да играе д-р Франкенщайн. Поради силните чувства, които изпитва към Миранда, той се опитва да й помогне. Разбира се, около него витае тайнственост, което ни навежда на мисълта, че може би той има нещо общо със случая. Докато сюжетът се развива, ние разбираме повече за миналото от информацията, която разкриват пациентката Хлое Сава, шефът на клиниката Фил Парсънс и нервният шериф Райън.

"Готика" е наистина кратък филм, който държи зрителя в напрежение през първия час. Финалът обаче превръща целия проект в неясна купчина от клишета и евтини жанрови решения.



ИЛИ



Разгледайте всички връзки и вижте къде се точи видеото най-бързо. В зависимост по кое време гледате някой сървъри са по натоварени от други. Приятно гледане

0 коментара

Публикуване на коментар