Заглавие: Астерикс и Клеопатра
Оригиналнo заглавие: Asterix And Cleopatra
Държава: Франция
Година: 1968
Жанр: Анимация, Комедия, Приключенски, Детски
Времетраене: 72 мин
Режисьор: Рене Госцини, Лий Пеянт
Актьори: Роджер Карел, Пиер Торнейд, Джакюест Балутин, Майчелине Дакс, Рене Госцини

Сюжет:
Египетската кралица Клеопатра се опитва да убеди римския император Юлий Цезар, че народът й е все още велик, въпреки че времената на фараоните отдавна са минали.
Тя се обзалага с него, че е в състояние да построи нов дворец за Цезар за три месеца. Тъй като всичките й архитекти са или твърде заети, или имат твърде консервативен стил, тази “велика” чест се пада на Нумеробис. Той или ще издигне величествен дворец, покрит със злато, в определения срок, или ще стане храна за крокодилите. Нумеробис извиква на помощ свой стар приятел – легендарния Друид Панорамикс от Галия, който приготвя фантастичен еликсир, даващ свърестествена сила. Към Египет с него тръгват Астерикс и Обеликс.
Когато Цезар научава, че проектът върви успешно, праща войските си да атакуват двореца, за да спечели облога и да не се изложи. Но... не е включил в сметките си Астерикс и Обеликс.



ИЛИ





Разгледайте всички връзки и вижте къде се точи видеото най-бързо. В зависимост по кое време гледате някой сървъри са по натоварени от други. Приятно гледане

0 коментара

Публикуване на коментар