Заглавие: Стъпки в пясъка
Оригиналнo заглавие: Стъпки в пясъка
Държава: България
Година: 2010
Жанр: БГФИЛМИ, Драма
Времетраене: 89 мин
Режисьор: Ивайло Христов
Актьори: Иван Бърнев, Яна Титова, Асен Блатечки, Деян Донков, Велко Кънев, Карла Рахал, Васил Михайлов

Сюжет:
      Бягаш, бягаш, после идва времето, когато просто трябва да спреш...
      "Стъпки в пясъка" е много силен и майсторски направен филм, който те кара да се замислиш, да съпреживееш случващото се, защото е толкова близо до теб, защото не само разказва историята на Слави, но и тази на едно цяло поколение.
      Лентата е по действителен случай, което още повече засилва ефекта от случващото се на екрана. Виждаш българската действителност преди и сега, нещата през които сме минали сълзи, мъка, щастие..., за да станем това, което сме днес.
      В един момент се смееш, а в другия - плачеш...
      Филмът проследява ретроспективно перипетиите, през които преминава героят - казармата, преплуването на Дунав до Австрия след екскурзия в Словакия, емигрантския лагер, годините в САЩ, където от клошар "се издига" до собственик на голям камион. Материално задоволен е, но се чувства болезнено самотен и няколко години след падането на Берлинската стена се връща в България - при корените, близките и любимата си Нели (Яна Титова).
      "Стъпки в пясъка" ни показва за пореден път колко силна може да бъде любовта, как след много години, препятствия... тя оцелява. Истинска и красива, която осмисля живота ти и те кара да се чувстваш щастлив, защото не си сам, защото след много бягане си се върнал при Нея, при жената на твоя живот.
      Самото заглавие е взето от библейска притча. Докато се разхожда из пустинята, Слави си припомня историята за човек, който попитал Господ защо го е оставял сам в най-трудните му моменти и му посочил самотните си стъпки в пясъка. А Господ отговорил: "Това са моите стъпки. Аз те носех на ръце, когато ти беше най-тежко."




ИЛИ



ИЛИ





Разгледайте всички връзки и вижте къде се точи видеото най-бързо. В зависимост по кое време гледате някой сървъри са по натоварени от други. Приятно гледане

0 коментара

Публикуване на коментар