Заглавие: Рицар без броня
Оригиналнo заглавие: Рицар без броня
Държава: България
Година: 1966
Жанр: БГФИЛМИ, Драма, Комедия
Времетраене: 97 мин
Режисьор: Борислав Шаралиев
Актьори: Олег Ковачев, Апостол Карамитев, Мария Русалиева, Цвятко Николов, Таня Масалитинова, Никола Анастасов, Олег Попов

Сюжет:
На улицата в столичен жилищен комплекс едно семейство се суети около новия Вартбург и потегля на първия излет с нея. 9 годишният Ваньо бъбри весело, но бащата го смъмря. Майката слага трапеза на открито и в този момент колата потегля по наклона. Уплахата им, че малкият е вътре отминава – палавникът изкача от храстите вдигайки си панталонките. Ваньо често играе сред блоковете с дървени мечове и картонени рицарски доспехи.

Постепенно се сблъсква с живота на възрастните. Неговата учителка идва при баща му, който е началник в министерството със справедлива молба, а той я отпраща. Момчето е смутено – защо родителите му говорят едно, а вършат друго? То се чувства все по-самотно и мислено разговаря с единственият човек на когото се доверява – вуйчо Георги. Само с него Ваньо се чувства щастлив. Двамата посещават печатница, репетиции в театъра, гледат филм. Вуйчо Георги не прекъсва думите и въпросите на Ваньо, отнася се към него сериозно. И когато се прибира в къщи, момчето притиска до себе си кристалния отломък подарен от вуйчото за да го показва като чудо. Как ще влезе в живота този малък рицар без защитна броня срещу грубостта и егоизма?

Награди: Специална награда на Фестивала на българския филм Варна 1966 г.; Награда на град София за 1966 г.; Награда за най-добра интрепретация на детска роля на Олег Чернев на Международния кинофестивал във Венеция 1966 г.; Награда на вестник "Пионерска правда" на Олег Чернев на Международния кинофестивал в Москва 1967 г.




ИЛИ



ИЛИ


Разгледайте всички връзки и вижте къде се точи видеото най-бързо. В зависимост по кое време гледате някой сървъри са по натоварени от други. Приятно гледане

0 коментара

Публикуване на коментар